GRÀFICA
OBRERA i
ANARQUISTA

(1870-1939)

¿Pero es verdad que la esperanza ha muerto?

Lucía Sánchez Saornil

Gràfica obrera i anarquista (1870-1939) situa i documenta les principals publicacions anarquistes del període de  objecte dʼestudi —diaris, revistes, opuscles, butlletins i llibres—, parant especial atenció a la seva dimensió gràfica: Il·lustradors, fotògrafs, cartellistes, tipògrafs, dissenyadors, caricaturistes, ninotaires…

NOVETATS

PUBLICACIONS

Umbral reconstruit

Fragments, pedaços, peces d’un trencaclosques que no sempre encaixen. En el transcurs de la recerca que tirem endavant el més comú en les visites a l’hemeroteca és trobar números solts.

Aquests exemplars, alguns dels quals es troben en molt mal estat, han estat digitalitzats, i a partir d’ara podreu consultar-los aquí

Els inicis de Fermís Sagristà, gravador d’ofici, com a dibuixant són un misteri. La primera publicació on tenim constància de la seva feina és La Idea Libre, nascuda a Madrid el 1894 i que es començà a il·lustrar amb gravats a la coberta a partir de 1895.

El gener de 1896 va canviar la capçalera per una més atractiva de disseny modernista realitzada per Sagristà.

AUTORS

Fermí Sagristà

PARTICIPA

Tens gràfica anarquista?

Tens imatges, coneixes autors, tens algunes de les publicacions reseenyades en aquest web? Si tens informació interessant per compartir, contacta amb nosaltres i l’afegirem al projecte.